President Macron:
Fullstendig tilintetgjøring av Hamas
betyr krig i ti år

Del:

President Emmanuel Macron uttalte seg 03.12.2023 om Israels mål for krigen, har fått liten oppmerksomhet i Norge. Det stod først på ARD-tekst-tv, og samme dag på ZDF (Den andre tyske fjernsynskanalen/Tysk TV2).  Macron oppfordrer ikke bare til ny våpenhvile, men han etterspør også Israels mål med den fortsatte krigen. Samtidig som han hevder at målet om fullstendig tilintetgjøring av Hamas er umulig, hvertfall ikke før om ti år.
ZDF omtaler Macron: «Frankrikes president Emmanuel Macron har uttrykt skepsis til Israels handlinger på Gazastripen. Han oppfordrer Israel til å definere sine krigsmål mer presist.»

Red. Politikus

ZDF skriver:

E. Macron. Bilde fra Wikimedia Commons file

Om Israels statsminister Benjamin Netanyahus mål om å tilintetgjøre Hamas fullstendig, sa Macron: «Hva er fullstendig tilintetgjøring av Hamas, og er det noen som tror det er mulig? I så fall vil krigen vare i ti år.» Den franske presidenten oppfordra til «intensivert innsats for å oppnå en varig våpenhvile».
Macron reiste videre fra Dubai til Doha lørdag for å møte Qatars statsoverhode, emir Tamim bin Hamad al-Thani. Qatar spiller en ledende meklerrolle i krigen mellom Israel og Hamas.
Men da Macron kom til Qatars hovedstad, hadde Israel allerede beordret sin forhandler tilbake derfra fordi samtalene om en ny våpenhvile på Gazastripen var i en «blindgate».

Macrons uttalelser, og fraværet av info om det i Norge, er ekstra interessante fordi de aller fleste europeiske statene, som for eksempel Tyskland og Danmark, er helt lamma av redsel for å kritisere noe som helst av Israels handlinger og militære mål. Den norske regjeringa er i denne sammenhengen en positiv røst, utrolig nok. Men de som i Norge ser på kampen for fullbyrdinga av fordrivinga av palestinerne fra sitt hjemland som en strid mellom jøder og kristne mot muslimer, vil sikkert antyde at Macron uttaler seg sånn av redsel for den store mengden muslimske innvandrere i Frankrike.

Tegningen er henta fra Palestina-solidaritet nr 3-2006.
Tegnerens navn eer ikke oppgitt og kommer ikke tydelig fram.