«Stopp folkemordet i Gaza.»
«Okkupasjonen må opphøre.»

Del:

Minst 5 000 møtte i dag opp til Palestinakomiteens markering på plassen foran Utenriksdepartementet i Norge. I følge Dagsrevyen var det bare «enkelte». Etterpå gikk alle i tog videre til Rådhusplassen.
Hovedparolen var «Stopp bombingen av Gaza». Det var ofte talekor med «Fri, fri Palestina» og «Stopp folkemordet» (også på engelsk).

Av Ove Bengt Berg
Redaktør i Politikus

Line Khateeb, leder i Palestinakomiteen

Lederen i AUF i Norge, Astrid Hoem, holdt en sterk og godt framført appell med støtte til et fritt Palestina; viktig ikke minst viktig fordi Ap er Israels viktigste politiske støttespiller i Norge. Appell holdt også en fra SV og en fra Rødt. En tidligere helikopterflyger i den israelske hæren ville ikke lenger være med i det israelske okkupasjonsmaskineriet sa han, og kritiserte Norge som opererte med to hender: En som delte ut fredsprisen med den ene handa, og tjente seg rik på å selge våpen til Israel med den andre. Lederen i Palestinakomiteen, Line Khateeb, avslutta appellene.

Deretter gikk alle rolig med talekor og transparanter videre til Rådhusplassen.

Her er en lenke til en video av deler av demonstrasjonstoget på veg ned til Rådhusplassen, som noen kan lese, men ikke alle systemer, her IMG_7056.

Alle bilder: OBB/Politikus.no