Einar E. Jacobsen:
Bjørnar Moxnes og Rødt falt for eget grep

Bøyde seg for medienes NATO-kjør,
men er mot medienes kjør mot Moxnes

Del:

Einar E. Jacobsen på Facebook:

Jeg har ikke brydd meg om å kommentere Moxnes-saken og skal heller ikke gjøre det. Jeg har meldt meg ut av Rødt for en god stund og har lenge hatt mistillit til Moxnes’ lederskap. Men av helt andre grunner enn solbriller.

Rødt får nå ta stilling til om de ønsker å fortsette med Moxnes som leder, så får velgerne gjøre sine vurderinger til valget. Slik fungerer demokratiet.

Det jeg derimot vil kommentere, er Rødts forhold til de borgerlige mediene.

Før Ukraina-krigen utgjorde Rødt den eneste utenrikspolitiske opposisjonen i Norge. Krigen ga de borgerlige mediene en mulighet til ta et oppgjør med partiet og startet en ekstremt udemokratisk, usaklig og autoritær kampanje mot partiet.

En slik kampanje burde vært forutsett av partistrategene, men det virket som om de ble tatt helt på senga og begynte raskt å danse etter NATO-medias pipe. Plutselig skulle ikke Rødt melde Norge ut av Nato likevel og NATO-fans kunne trygt stemme på Rødt, sa Moxnes. Rødt slukte hele NATO-narrativet og Moxnes antok en anti-russisk retorikk som ikke sto tilbake for den mest aggressive og fordummende krigsretorikken vi kunne høre fra Venstres Guri Melby.
Mediepresset mot Rødt tok også form av en kampanje mot Steigan.no. Rødts-ledelsen benyttet anledningen til å renske opp innad i partiet med en rekke skitne metoder i strid med partiets egne vedtekter på ordre fra de borgerlige mediene som alltid hadde vært fiendtlig innstilt til alt Rødt og alt partiet sto for.

Det er god grunn til å karakterisere Moxnes og Rødt-toppenes som svikefulle overfor eget partiprogram, partivedtekter og medlemmer.
Selv om de systemlojale NATO-mediene lyktes i å få disiplinert Moxnes og Rødt som den eneste utenrikspolitiske opposisjonen på Stortinget, var det åpenbart ikke nok.

Mimir Kristjansson, Sofie Marhaug og andre Rødt-topper sutrer nå over over medias ufine behandling av Moxnes. Og isolert sett har de selvsagt rett. Det de glemmer er at de selv har godtatt den rabiate NATO-pressa som premissgivere – også for egen partiutvikling.

PS: Jeg skulle gjerne tagget noen navnene jeg nevner her, men de har slettet meg fra vennelista.

Innlegget er gjengitt med Jacobsens tillatelse,
og står for hans meninger, ikke nødvendigvis Politikus sine.

Framheva bilde. Foto: OBB/Politikus