Om Arbeiderpartiet

«Hvis man lever på en sky oppe i tåkehavet…»

Del:

Ellen SandbergEllen Sandberg la på Facebook 15.11.2022 ut denne kommentaren om situasjonen i Arbeiderpartiet. Det er gjengitt her med hennes tillatelse:

Hvis man lever på en sky oppe i tåkehavet…

så har man ikke bakkekontakt. Det hjelper ikke stort å senke seg ned på bakkeplan og snakke med folk hvis man ikke tar innover seg hva som blir sagt. Da er og blir man en tåkefyrste.

UnknownIngenting tyder på at AP-ledelsen og kretsen rundt er i stand til å erkjenne at det er dem selv som har ansvaret for tillitskrisen de befinner seg i. De er overbevist om at det er andre og ytre forhold som er skyld i Aps dramatiske nedgang i oppslutning om partiet. Men det hjelper ikke å skylde på omgivelsene. Tilliten til velgerne er det AP selv som må reparere. Når kommer den innsikten? Det blir nok vanskelig å innse, for da må de endre sin politikk. Det er det folk krever.

Det er krigen i Ukraina, det er Giske, det er dyrtid mm, men ikke egne feil. AP-ledelsen fatter ikke at det er politikken de fører som er årsaken til at «folk flest» tar avstand fra partiet.

Går Norge konkurs?
Jonas Gahr Støre opptrer innenlands som om Norge er i ferd med å gå konkurs, samtidig med at han strør om seg med milliarder når han opptrer utenfor Norge, til tapsprosjekter, nytteløse klimatiltak, bistandsprosjekter som alle vet går til korrupsjon av eliten i mottakerlandene.

Pris og skatteøkning får krigen i Ukraina skylden for, men det faktum at Norge aldri har tjent mer penger skyves under teppet. Økte energipriser vil gi Norge ekstrainntekter på 2.000 milliarder kroner i 2022.

Jonas Gahr Støre opptrer mer som «internasjonal statsminister» enn som statsminister for Norge. På et nordisk toppmøte i Helsinki sist uke advarte han mot at hvert land forsøkte å sikre egen energiforsyning, mens han framhevet og roste EUs takling av energikrisa. Her snakker EU-tilhenger Støre! Ikke overraskende at han ikke vil gjøre noe med strømkrisen i sitt eget land.

Det er bare et aber; det er ikke noen stemmer å hente i andre land. Fortsatt er det slik at norske velgere bestemmer hvem som kan bli statsminister i Norge.

Mellomtitler og utheving er satt inn av Politikus.

Framheva bilde: Bildet er tatt av David Mark fra Pixabay