EU-tilhengere: Hvis ikke EU får styre Norge gjennom EØS, knuser de oss. Men nå kan EU ikke få nok gass fra Norge, samtidig som de vil ha all fortjenesten også!

Del:

Kommentar til Debatten på NRK 13.09.2022, av red. OBB
EU-landa lagt ned sin egen energiproduksjon, og anklager andre land og Norge for at de ikke får nok gass av oss, billig nok. I år 2000 produserte Storbritannia 100 milliarder kubikkmeter (m3) gass, i fjor bare 32 milliarder m3. I 2010 produserte Nederland 75 milliarder m3, i 2021 bare 18. I Tyskland har de lagt ned 25 prosent av all energiproduksjonen sin. Fordi de har hørt på dommedagsprofeter og drømmere. Nå krever EU norsk gass, og at de skal ha av vår fortjeneste fordi EU-landa sjøl ikke vil produsere den energien de kan og som de trenger.

Argumentet til tilhengerne av norsk medlemskap i EU i LO og Arbeiderpartiet, at EU vil nekte å kjøpe eksportvarene våre om vi melder oss ut av EØS, er bare tull. EU har kjøpt norskproduserte varer ikke for å hjelpe Norge, men fordi de trengte varene. EU driver ikke med sosialhjelp til Norge. Og nå vil EU kjøpe mer av oss! Men det verste er at de ikke bare vil kjøpe mer av oss, men de vil ha fortjenesten vår også!

Når skal EU-tilhengerne slutte med å bruke argumentet om at EU ikke vil kjøpe norske eksportvarer om vi sier opp EØS-avtalen og går over til handelsavtalen som fortsatt gjelder?

Framheva bilde: Image by Vinzenz Lorenz M from Pixabay