«Jens Stoltenberg – terrorbomber og krigshisser» 

Del:

E5E26234-B8A6-4F77-8D6A-04F4D4680056_1_201_a
Skjermdump av DNs leder (betalingsmur)

21. juli i hadde Dagens Næringsliv en leder der Nato-sjef Jens Stoltenberg blei omtalt «igjen som en leder av internasjonalt kaliber», og en som vi bør lytte til. Den lederen reagerte Jan Christensen, Drammen, på og skreiv et innlegg med denne følgeteksten: «Jeg ser ser til min undring at Dagens Næringsliv velger å rose Jens Stoltenberg opp i skyene. DN 21.7. Hadde jeg vært lederskribent, ville mine konklusjoner snarere vært motsatt. Med DN som del av «den frie presse», håper jeg at innlegget under kan få snarlig plass i avisa.»
Christensens innlegg blei avvist, også en kortere mildere versjon. Debattredaktøren opplyste i svaret til Christensen at Dagens Næringsliv «setter bare på trykk saklige innlegg som argumenterer godt for sine synspunkter».
For at innlegget ikke skal bli liggende i DNs digitale søppelkasse, legges det her ut med Christensens tillatelse. Så kan flere vurdere hvor saklig det er og hvor godt han argumenterer for sitt syn.

Red., politikus.

Jan Christensen, Drammen:

Lederskribenten i Dagens Næringsliv 21.7 anbefaler oss å lytte til Jens Stoltenberg, «en leder av internasjonalt kaliber». I tillegg tar han seg den frihet å sammenligne oss med Ukraina, en av verdens mest korrupte land.

Har lederskribenten glemt at terrorbombing var Jens Stoltenbergs vei til generalsekretærjobben i NATO? For 11 år siden erklærte han krig på sms, og slapp i ettertid 588 norske bomber over Libya. Den gang Afrikas mest fungerende velferdsstat. I dag en ruinhaug.

I sin tid som AUF-leder var jensemann NATO-motstander. I dag roses han av de som tror at flere våpen til Ukraina gir raskere fred – og at menneskelig lidelse gir økte fortjenestemuligheter.

Allikevel overrasker det at Dagens Næringsliv ønsker disse våpnene god reise. Med hvilken hensikt? 
– For å drepe flest mulig, Både ukrainere, russere og leiesoldater?
– For å ødelegge flest mulig boliger, industri og mest mulig av infrastrukturen – både på ukrainsk og russisk-okkupert område?
– For at enda flere våpen skal finne veien til et illegalt våpenmarked, kontrollert av mafia og oligarker?
– For å sette verdensfreden i enda større fare?

Rett etter krigen brøt ut, var det fredsforhandlinger mellom Ukraina og Russland. Nå har president Zelensky – som for tre år siden vant valget fordi han ønsket fred med Russland – sparket de som fortsatt tror på fred. Zelensky tror at krigen kan vinnes. Dessverre backes han opp av krigshissende ledere som Jens Stoltenberg, og med Dagens Næringsliv som tanketom bakgrunns-supporter.

Kan krigen – og freden – vinnes med stadig flere våpen? Nei! 
Det eneste som duger er våpenhvile og snarlig fredsavtale, der både Russland og Ukraina får dekket sine trygghetsbehov. Sånn skaper riktignok mindre profitt for våpenindustrien, men gir en bedre framtid for ukrainere, russere og folk flest.

Det offisielle Norge – fredsprisutdeler som attpåtil brukte 34 millioner for å kjøpe plass i FNs sikkerhetsråd, dilter etter mektige allierte.

Vi har alltid hatt gode naboforhold til Russland, vi har samarbeidet på mange områder, vi har «kanaler. Hvorfor brukes de ikke?

Kanskje Dagens Næringsliv kan finne ut hvorfor?

Framheva bilde: Foto: Hands off my tags! Michael Gaida fra Pixabay