Norge smisker for USA: Taperen inviterer seierherren for å stille krav til han!

Del:

Til Dagbladet 24.01.22 sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes at «Norge har deltatt i en mislykket krig der 170 000 mennesker er drept og millioner drevet på flukt». «Rødt er lei av at regjeringer som drar Norge inn i USA og NATOs tvilsomme kriger med løfter om demokrati og menneskerettigheter løper fra ansvaret når krigene mislykkes og lar ofrene i stikken». Moxnes mener det er avgjørende at regjeringa gjør alt den kan kan for å beskytte dem som nå er i fare etter Talibans maktovertaking. Moxnes krever «knallharde krav» for å beskytte alle deler av opposisjonen.
Det er veldig merkelig at en nasjon som har tapt en krig, inviterer vinneren av krigen til seg for å stille krav til vinneren! Det er intet mindre enn ny verdenshistorie!
I går ba FNs generalsekretær Antonio Guterres om at «De økonomiske sanksjonene som hindrer nødvendig hjelp til afghanerne, må fjernes». Mens det viktigste for statsministeren vår er å si at møtene med Taliban i Oslo «ikke er noe skritt i retning av anerkjennelse: Helt klart nei, sier Støre til NTB.» Men hvem mener Norge styrer i Afghanistan om ikke Taliban?
Hvorfor er Taliban i Norge når regjeringa ikke anerkjenner Taliban?
Jack Gustavsen Wang hevder i et innlegg på Facebook at det handler ikke «om «bistand» eller «nødhjelp», det handler om å betale amerikanernes gjeld. Vi gjør USA en tjeneste og betaler et lite avdrag på gjelda, mot å beholde statusen som verdensmestere i snillhet». Wang skriver han fylles med vemmelse, inntil vi krever at USA betaler krigserstatning til Afghanistan og frigjør penga USA har stjålet fra staten Afghanistan.
Wangs innlegg på Facebook gjengis her med hans tillatelse. Politikus har satt inn mellomtitler.

Jack Gustavsen Wang:
IMG_3653
Wang

Belønnes for god oppførsel?
Taliban har vært på Soria Moria for å bli snakket til fornuft. Tar de reprimanden til seg og lover å behandle jenter som mer enn avlshopper, vil det (kanskje) tilflyte dem en liten slant fra oljefondet…
Hvis de med handling viser at de har blitt snille.
Slanten kalles «bistand» og skal bevilges som bevis på at Norge ikke bare er fredsnasjon, vi er hele verdens Mor Godhjerta når det kommer til hælinga. Det er et så vanlig lurendreieri at hvermannsen her på berget faktisk tror det. Det er jo sånn vi vil være, snille og gavmilde, og hjertegode på bunnen av den norske folkesjelen.

Godhjerta, vi?
Det er vi selvfølgelig ikke. Det er løgn og bedrag og fanteri; det vi skal betale hvis Taliban oppfører seg er ikke nødhjelp, ikke altruistisk bistand, det er en ørliten tilbakebetaling etter at landet ble utsatt for landeveisrøveri. Det er et plaster på kjempesåret USA og medløperne etterlot seg, da Taliban kjeppjaget dem på dør. For yankiene er ikke snauere enn at de har beslaglagt hele Afghanistans formue; de la ikke bare landet i ruiner gjennom tyve år, de rundstjal dem i tillegg. Når Norge nå har fått i oppgave å vise nåde, handler det derfor hverken om «bistand» eller «nødhjelp», det handler om å betale amerikanernes gjeld. Vi gjør dem en tjeneste og betaler et lite avdrag på gjelda, mot å beholde statusen som verdensmestere i snillhet, hvis Taliban lover å slutte med å være Taliban, da, det er betingelsen. Oppfører de seg ordentlig, kan de få akkurat så mye at de har til salt i grøten. Hvis ikke…

Når ingen vil danse med oss, kan vi bombe dem i stedet
Norge var med på umoral i tyve år i Afghanistan. Det er dobbel umoralsk, ja, nærmest grotesk, når vi nå gjør avhjelping av konsekvensene av forbrytelsen til et spørsmål om Talibans moral. For Anniken Huitfeldt og Jonas Gahr Støre kan ikke snakke om moral; de har selv så mange svin på skogen at den treleggen ikke finnes som det ikke gryntes bak. Nå akker og okker de seg og snakker om kvinnenes rettigheter i Afghanistan, samtidig som de sleiker Emirater og Saudiarabere og Fanden og hans oldemor så vått […] av mammonsk maktbegjær.

Vemmelse
Jeg fylles ikke av overraskelse over dette, jeg fylles av vemmelse. Jeg blir kvalm. For aldri er maktpolitikere motbydeligere enn når de geiper med brune tunger og vifter med pekefingrene, og snakker til oss om rett og galt.
For skal vi snakke om rett og galt er svaret enkelt: bøy hodene deres i skam! Be om forlatelse, og betal gjelda deres uten betingelser! Gjør det fordi det er rett! Gjennom to desennier har dere vært med på å legge et land i grus; det er ikke milde gaver afganerne skal ha, de skal ha erstatning for den lidelse, elendighet og død som dere med viten og vilje har påført dem. Det vil være godmora!

Betal tilbake!
Og når vi nå har formannskapet i Sikkerhetsrådet, kan dere jo i tillegg rette nakken og stirre Beiden i kvitøyet og si at USA må gjøre det samme. Betal øyeblikkelig de hundretusener av dollar dere stjal fra det afghanske folket! Og betal i tillegg erstatning for tiårene med okkupasjon, bombing, lidelse, død, og til og med tortur.

Da, og først da, kan maktpolitikerne snakke om moral.

Ikke et øyeblikk før!

Framheva bilde: Foto av kingmaphotos, Pixabay