Snømannen som krenker oss

Del:

Vi er mange nå som som utsettes for stadige påtrengende krenkinger. Einar Andreas Lund har skrivi litt om på en samtidsanalyse med utgangspunkt i et innlegg fra en ukjent forfatter. Det advares om sterke meldinger:

8:00 – Jeg laget en snømann.

8:10 – En feminist kom forbi og spurte hvorfor jeg ikke hadde laget en snøkvinne.

8:15 – Jeg laget en snøkvinne.

8:17 – Min feministiske nabo klaget over snøkvinnens voluminøse bryster og sa at de var laget med et maskulint utseende, og at det ikke reflekterte alle kvinnene i verden som ikke greide å verdsette brystene sine.

8:20 – Det homofile paret som bodde i nærheten fikk et raserianfall og sa at jeg skulle ha laget to snøkvinner, at det krenket dem at det bare var en, og om jeg var en motstander av homofilt partnerskap.

8:22 – Transmannen … eh …  kvinnen … to hus bortenfor, spurte hvorfor jeg ikke bare laget et snømenneske med avtakbare lemmer.

8:25 – Veganere i enden av fotballbanen klaget på gulrotnesen, og hevdet at grønnsaker er mat og ikke overfladisk pynt.

8:28 – Jeg ble kalt rasist av to antirasister som var på vei til jobb fordi snøkvinnen var hvit.

8:31 – Muslimen som bor over gaten krevde at snøkvinnen skulle dekkes til.

8:40 – Politiet ankom med hylende sirener og sa at mange var blitt krenket, og at det visstnok forelå anmeldelser.

8:42 – Den feministiske naboen klaget igjen over at snøkvinnens pinnekost måtte fjernes fordi den representerte kvinner i en huslig, undertrykket rolle, og truet med enda en anmeldelse.

8:43 – Namsmannen kom og truet meg med utkastelse. Da jeg spurte om grunnen, ble han forvirret og ga meg fingeren.

8:45 – NRK`s reporterteam dukket opp. Reporteren spurte meg om jeg visste forskjellen på en snømann og en snøkvinne? Jeg glemte meg bort, svarte lekent «snøballer», og de kalte meg sexist og avbrøt intervjuet.

9:00 – Jeg var på nyhetene, uthengt og beskyldt for rasisme, homofobi, menneskeforakt, nazisme, sexisme, fremmedfrykt, islamofobi, transfobi, patriarkalske verdier og kvinneundertrykkelse.

9:10 – Jeg ble spurt om jeg hadde noen medskyldige. Barna mine ble tatt av sosialtjenesten. Min kone krevde separasjon.

9:29 – Demonstranter fra venstresiden, krenket og rasende over alt jeg ble beskyldt for, marsjerte nedover gaten og krevde at jeg ble arrestert og straffet.

Da politiet kom for å hente meg, hadde snømannen/kvinnen/mennesket smeltet.

Om det finnes noen moral i denne historien, må det være; pass på når og hvor du puster, så du ikke fornærmer, plager eller krenker noen.

Framhevet bilde: Foto: OBB.