Jan Christensen: Er Norge, EU og USA uskyldige stater utsatt for verstingene Kina og Russland?

Del:

Dette er innlegget av Jan Christensen, er hentet fra nettavisa til Drammen Nei til EU og gjengis her med hans tillatelse.

Hvem er «verstinger»?

Stopper Putin
Der Spiegel 28.07.2014

For noen dager siden fikk utenriksminister Søreide førsteoppslag i Dagsrevyen. Da «vurderte» hun at vårens såkalte  datainnbrudd på Stortinget var gjennomført fra Kina. I fjor mente hun at Russland stod bak et lignende angrep. Stortingspresidenten innrømte samtidig at ingen viktige opplysninger var hentet ut, men at angrepet hadde såkalt «potensiale».
Om det var kinesiske myndigheter eller amatørhackere som stod bak, kunne ingen svare på. Den kinesiske ambassaden ber om bevis og har så langt benektet alle anklager.
Få evner å sette den påståtte spionasjen i sammenheng med noe langt mer alvorlig:

Den altomfattende etterretning fra USA som kan ramme oss alle.

USA tapper internettkabler
USA, som rett nok ikke er med i EU, men som etter manges mening dirigerer EU, er en mester i overvåkning av andre land. For knappe to måneder siden ble det avslørt av Danmarks radio at USA — i samarbeid med dansk etterretningstjeneste — spionerte på bl.a. høytstående politikere og embetsmenn i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og andre land.
De tappet store internettkabler som gikk via Danmark, og brukte dataprogrammet Xkeyscore til å få ønsket informasjon.

Xkeyscore kler deg naken
Om dette kan vi lese på nettstedet «Midt i fleisen»:

«Fiberoptiske kabler suger opp og kopierer metadata, sms, chatter, telefonsamtaler, e-post. Kablene henter data over dansk internettrafikk, og fanger opp russisk kommunikasjon, så vel som tyske og andre europeiske lands internettverden. …
Xkeystore var i 2013 NSAs mest avanserte elektroniske overvåkingsprogram, som Edward Snowden avslørte. …
Da XKEYSCORE ble designet, hadde den større evner enn ECHELON, ved at den kunne få tilgang til alle brukernes e-post, all datakommunikasjon og til og med spionere på oss når TV-ene våre har kameraer. …

På tidspunktet for Snowdens avsløring sa han til avisen Guardian: Enhver analytiker kan når som helst fokusere på hvem som helst …
Jeg, som satt ved skrivebordet mitt, hadde rett til å avlytte hvem som helst, fra deg eller din regnskapsfører til en føderal dommer til og med presidenten. Hvis jeg hadde en personlig e-postadresse.»

Med andre ord: Dersom USA kjenner din epost-adresse kan de få vite alt om deg eller andre personer de måtte ønske å overvåke.
Under Stoltenberg-regjeringa var Norge en uttalt «drømmepartner» for USAs tekniske etterretning. Drømmene har neppe avtatt med årene. Det er grunn til å tro at amerikanerne fortsetter sin overvåkning som før. Til tross for alskens avsløringer høres ikke en gang musepip fra vår regjering.

Telefonovervåkning gjennom Pegasus
Et annet «vestlig» spionasjeprogram er det Israel-utviklede Pegasus. Programmet er skreddersydd for å overvåke mobiltelefoner til politikere, næringslivsledere og journalister.
Amnesty International fant ut at programmet var blitt installert på 23 av 67 undersøkte telefoner, uten at eieren visste om det. Det sies at den saudi-arabiske journalisten Jamal Khashoggi hadde fått programmet installert på sin telefon, noe som førte til at han seinere ble sporet opp og myrdet.

Weissensee og Gripen
De av dere som har sett den tyske TV-serien Weissensee, veit hvor viktig personinformasjon er i politikken. Mange har et eller annet grums i privatlivet som de ønsker å holde for seg selv.
E-poster kan røpe mye. Under trussel om offentliggjøring kan de presses til å stemme mot sine interesser eller til å jobbe for «fienden». Forretningshemmeligheter, anbud og konkurrentenes tilbud er ikke minst interessant.
Ta f.eks. vårt milliardsluk – F35-jagerflyet. Hvert eneste av de 52 bestilte fly koster nær en milliard kroner og har en levetidskostnad på 17 milliarder kroner. Hver time flyet er i lufta koster nærmere 400.000 kroner.
Hvordan kunne dette flyet vinne i konkurranse med svenskenes Gripen som både var billigere og mer egnet til å forsvare Norge?
Weissensee på norsk, med USA som Stasi?

Historieløst
Vi kan spekulere over mye. Russland og Kina – som Norge – har også sin etterretningstjeneste. Men å gjøre disse stormaktene verre enn de andre, sånn som våre toneangivende politikere og etterplaprende mediafolk prøver, er historieløst.

Svartmaling av alternativer
Det nærmer seg valg. Alt peker mot stor framgang for den såkalte «venstresiden» og Nei til EU/EØS-partiene. Høyresida fortviler og har NRK og toneangivende media med på laget.
Målet helliges av midlene, deriblant:
– Fortsatt EØS-avtale og på sikt fullt EU-medlemskap.
– Svartmaling av alternativer – spesielt av aktuelle handelspartnere som står for et annet markeds- og samfunnssyn enn EU.

Fra likeverd til underkastelse
Før EØS-avtalen var vår utenrikshandel basert på likeverd. Ingen krevde å bestemme vår innenrikspolitikk, våre lover etc.
Med EØS-avtalen kom kravet om fri flyt av arbeidskraft, tjenester, kapital og varer. Vi måtte oppgi vår suverenitet for å få adgang til EUs «indre marked». Et stort flertall av norske politikere godtok dette, og aksepterer nå at EU stadig fester grepet på Norge gjennom EØS-avtalen.
EU overstyrer våre lover. Stadig flere områder konkurranseutsettes og styres etter kortsiktig økonomisk markedstenkning: Hva er best for kapitalkreftene?
Denne politikken tjener ikke folk flest.
Derfor løgnene om at alt annet er så mye verre.

Framhevet bilde:  Pete Linforth fra Pixabay