Regjeringa og Stortinget med dobbeltkommunikasjon: «Vaksinering er nødvendig. Vaksinering er uten nytte.»

Del:

Vi skal vaksinere oss, sier regjeringa vår med et samstemmig Stortings oppslutning, inkludert en samstemmig presse. Da kan vi åpne opp igjen mye fortere. Det er den den danske regjeringa helt enig i. Norske fullvaksinerte slipper derfor inn i Danmark. Men den norske regjeringa trur ikke på det den sier: For den har samtidig vedtatt, med Stortingets enstemmige tilslutning, at også norske som er fullvaksinerte i Norge er en fare på samme måte som alle andre som vil inn i Norge. Unntatt er bare «nødvendige arbeidstakere» og asylsøkere. Bekreftelser om fullvaksinering fra Folkehelseinstituttet hjelper ikke for regjeringa og Stortinget: Du åker rett inn i nærkontakt i ti hele døgn med folk som gjennomsnittlig er 12 prosent smitta. Regjeringa med Stortinget og mediene på slep får historisk toppkarakter i logikk: «Vaksinering er nødvendig. Vaksinering er uten nytte.»

Av Ove Bengt Berg

Det mest grunnleggende tiltaket mot korona: Vaksinering

«- Den viktigste grunnen til at regjeringen går inn for en omfordeling av vaksiner, er at det øker muligheten for at vi sammen kan åpne opp samfunnet litt raskere. Det vil komme alle til gode, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.»

Men at økt vaksinering gjør at vi kan åpne opp samfunnet raskere, mener verken Høie, sjefen Erna Solberg eller vår tids nye orakel, Espen R. Nakstad. For er du norsk og fullvaksinert i Norge, og har vært noen dager i Norges naboland, krever de nevnte myndighetspersonene at du åker rett inn i karantenehotell og må omgås personer med statistisk registrerbar smitte på minst 12 prosent. Hvis du ikke kjøper deg fri med et gebyr på 20 000 brutto (fratrekk for 5 000 i hotellopphold). Fullvaksinerte er en fare på lik linje med ikke-vaksinerte, har regjeringa vedtatt. Eller Nakstad? Og likevel skal vi vaksinere oss?

«Alle som kommer til Norge fra røde land må i karantene i 10 dager. Karantenetiden forkortes dersom personen dokumenterer negativt testresultat i karantenetiden ved PCR-test som tidligst er tatt syv døgn etter ankomst. Personer som er i innreisekarantene, enten det er på karantenehotell eller i private hjem, kan kun oppholde seg utenfor oppholdsstedet hvis de kan unngå nærkontakt med andre. Man kan ikke dra på jobb, på skole eller i barnehage, og man kan ikke bruke offentlig transport. Dette gjelder uansett om man er bosatt eller ikke i Norge.» Skriver regjeringa.

Og viktigst for regjeringa: Uansett om en vaksinert, fullvaksinert eller ikke. Så spørsmålet er: Hva er egentlig vitsen med å vaksinere seg når det ikke betyr noe for den enkelte og antallet vaksinerte heller ikke betyr noe for samfunnet?

Framhevet bilde:
Syn vestover fra Jyllands vestkyst med norsk vaksine godkjent i Danmark,
men som avvises ved innreise til Norge.
Foto: OBB