Organisert motstand mot utsendinger

Del:

Minerva om aksjonenNettstedet/tidsskriftet Minerva kan nå dokumentere at stansinga av utsendinga av Abbasi-familien var et resultat av en godt gjennomført aksjon. Først gjennom en norsk Facebook-gruppe med fem hundre medlemmer, leda av en tidligere avvist afghansk asylsøker i Norge, Abdul Ghafoor. Han bor i Afghanistan og leder organisasjonen Afghanistan Migrants Advice & Support Org. De tok deretter kontakt med den afghanske statssekretæren for flyktninger og lederen for returer i det afghanske departementet.

I utkastet til artikkelen min i går om «Innvandring — bare for de best organiserte?» skreiv jeg at jeg så for meg en sånn aksjon som det Minerva nå legger fram. Men tenkte at det var en for dristig påstand som bare ville avlede. Nok en gang viser det seg at virkeligheten overgår enhver fantasi.

Det er journalist i Minerva, Magnus Nordmo Eriksen, som på Minerva-nett skriver artikkelen «Gjennom skjulte aksjoner tok asylaktivister kontakt med afghanske myndigheter for å forhindre utsendelse av Abbasi». Artikkelen er bak betalingsmur. Eriksen skriver:

Da det ble klart at familien Abbasi var i ferd med å sendes ut av landet, fikk 500 medlemmer av en lukket varslingsgruppe på Facebook beskjed om hva som var i ferd med å skje. Gjennom gruppen delte de tips og koordinerte aksjoner som hadde til formål å hindre norsk utlendingstjeneste fra å gjennomføre utsendelsen. 

På Facebook-gruppa for å si ja til all innvandring,  diskuterer de politikken sin. Minerva siterer en som skriver:

«I am just thinking what the best strategy is here, to ensure that the Norwegian authorities suffer the worst possible blow in the public eye – so that the Abassi case can influence a political change, as it should.» (Utheva av OBB).

Et søk på Google etter Abdul Ghafoor og Afghanistan Migrants Advice & Support Organisation (AMASO), gir ingen treff. Har noen andre medier skrivi om denne aksjonen? En deltaker i Facebook-gruppa opplyste at NRK hadde snakka med statsekretæren i Afghanistan. Hovedstrømsmediene vil nok heller bidra i kampen for å endre innvandringspolitikken, som også har vært hovedformålet med kampen mot utsendinga av Abbasi-familien. For innvandringsentusiastene er Abbasi-familien bare et middel for målet om økt, om ikke fri, innvandring.